Усложнена зимна обстановка в страната

Заради падналия сняг и вятъра има ограничения има по пътищата. За БНР Лъчезар Близнаков от Пътна полиция обясни, че до момента има един по-сериозен инцидент с автобус в Русе, който е излязъл от пътя.

„Изключително много ограничения има във връзка с движението на товарните автомобили над 12 тона, като дори по АМ „Хемус“ към момента се ограничава движението им от София до Ябланица двупосочно. Получихме информация за изключително гъста мъгла в прохода „Шипка“. Там е ограничени движението на всички превозни средства. Троянският проход е затворен за движение за всичко пътно-превозни средства. На прохода Белово – Юндола е ограничено движението на товарни автомобили над 12 т, както и на територията на Смолян през проходите Превала и Рожен“, съобщи Близнаков.

Движението по АМ „Хемус“ след 3:00 ч. тази нощ на територията на област София беше ограничено за МПС над 12 т поради снегопочистване и снегонавявания. Шофьорите изчакваха на място.

Временно се ограничава движението за всички МПС през проход „Шипка“ поради обилен снеговалеж, съобщиха от Пътната агенция тази сутрин. Временно се ограничава и движението по път I-5 гр. Шипка – кръстовище за с. Крън и път III-5601 гр. Шипка – с. Шейново поради силен вятър, снегонавявания и намалена видимост.

Временно е ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 т по път I-3 Ябланица – Плевен в посока София на територията на област Ловеч поради снегопочистване.

Временно движението в тунел „Кочериново“ на АМ „Струма“ се осъществява с повишено внимание поради авария в електрозахранването.

125 снегопочистващи машини са работили през изминалата нощ в столицата. Извършени са обработки със соли против заледяване във всички райони.

Почистени са и пътищата между населените места в районите „Панчарево“, „Витоша“, „Нови Искър“, „Кремиковци“ и“ Банкя“ и „Овча купел“ , участъците на Южната дъга и Самоковско шосе. Почистват се спирки и подходи към подлезите в града.

Няма съобщения за нарушения в графика на градския транспорт.

В Благоевградска област продължава да вали, като на места снежната  покривка е над 50 сантиметра. Основните пътни артерии се почистват и са проходими  при зимни условия, като на места има заледени  участъци и навявания. От Областно пътно управление заявиха, че до момента не са наложени временни ограничения, но ако обстановката се усложни, автомобилите ще бъдат спирани, докато работят снегопочистващите машини.

Първи сняг за тази зима в Благоевград/БГНЕС

От полицията препоръчват да не се пътува, ако не е наложително. Снощи при верижна катастрофа на главен път Е-79 край Благоевград пострадаха четирима човека.