Байдън затяга регулациите на правителствената политика "купувай американско"Американският президент Джо Байдън подписа изпълнителен указ за затягане на политиката на правителството му „купувай американско“, предаде ДПА.

„Ще използваме парите на данъкоплатците за да възстановим Америка. Ще купуваме американски стоки и ще подкрепяме заетостта в САЩ“, заяви пред журналисти Байдън, подчертавайки нуждата от силни профсъюзи, предаде БТА.Тези усилия ще обхванат всички правителствени поръчки и всички федерални служби, които планират да закупят чуждестранни стоки, ще трябва да поискат специално разрешение от Белия дом и след това да го направят публично достояние, каза Байдън.

Подобни специални разрешения ще бъдат предоставяни само в ограничени случаи, например, когато съществува особена нужда, свързана с националната сигурност или други извънредни обстоятелства.

Правителството на Байдън ще назначи също отделен директор, отговарящ за програмата „купувай американско“, в правителствената Служба за управление и бюджет.