Honor обяви своята нова глобална стратегия като самостоятелна компания. Дълго време тя беше известна като бюджетния дъщерен бранд на Huawei, но след проблемите на собственика си със САЩ, беше отделена.

LG обмисля „студено решение“ за бъдещето си

„Последните пет месеца бяха много трудни. Но подкрепата от потребителите и индустрията ни даде кураж. Honor ще продължи уверено и смело да се справя с всичко и новият, независим Honor ще запази славата си и ще продължи да създава иновации“, обяви изпълнителният директор на компанията Жао Минг, цитиран от Nikkei Asia.

Honor е сключила с партньорства с AMD, Intel, MediaTek, Qualcomm, Samsung, Sony и още много други компании. Тъй като Honor вече е самостоятелна компания, тя не попада под забраните, които САЩ наложиха на Huawei. Някои от тях все пак проверяват доколко доставките към нея няма да ядосат регулаторите.

Samsung добави три нови „галактики“ към гамата си

Жао казва, че макар компанията да използва „сходни чипове като конкурентите си“, Honor добавя и много свои технологии, за да подобри производителността им. Според източниците на Nikkei Asia, компанията има доста амбициозни планове и вече е поръчала компоненти, които да са достатъчни за производството на поне 60 млн. смартфона през тази година.

Други споделят, че има поръчки и за 100 млн. компонента. Една от тезите е, че Honor иска да натрупа запас, защото в момента в света има недостиг на някои компоненти.

Xiaomi представи новия си флагман Mi 11

Може ли Xiaomi да се превърне в новия Huawei

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуално съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.