Г ерманец направи мини хотел от руския самолет АН-2, съобщава германският вестник Bild.

Германецът Ерик Херберт от Алтендорф си купил АН-2 с идеята частично да реконструира самолета и да го постави в двора си, превръщайки го в мини хотел.

Предприемачът планира да отвори съоръжението през лятото, а една нощ в кабината на руски самолет ще струва на гостите 399 евро.

Херберт е известен в цяла Саксонска Швейцария със своите изключителни идеи, отбелязват от редакцията.

Както подчертава изданието, легендарният руски самолет е използван навсякъде в Източния блок.

Копието, закупено от Хърбърт, е доставено от Полша и струва 5 хил. евро. Там машината е ремонтирана и лакирана, а вътрешното оборудване ще бъде взето на място, в Алтендорф.


Източник:
Стоп кадър/ Bild

Отначало властите били малко объркани относно начинанието на Херберт. Първо, те трябвало да уточнят как да бъде класифициран самолета в задния двор на германеца – като каросерия, градинска беседка или подслон.

„Сега обаче са получени всички разрешителни. Можем да започнем с преустройството“, увери Хърбърт пред журналисти на Bild.

Електрически мотор ще бъде доставен на място.

„За да се въртят витлата“, обясни германският предприемач. Кокпитът също ще бъде възстановен в съответствие с оригинала.

Според плана на Ерик Хърбърт всичко трябва да е готово за лятото и тогава той ще може да отвори „руския си самолет като мини хотел“.

В Киев, вместо Валенсия: Как българка се качи на грешния самолет

Къде избирате да нощувате – в самолет, вагон или търбуха на крава?

Руски пилот изуми света с „топлес” полет