В Бургас задържаха 23-годишен шофьор, "почерпен" с пико, амфети, кокаин и метадонЧетирима шофьори на  възраст от 20 до 32 г. са заловени след употреба на наркотици при специализирана полицейска акция през седмицата, съобщиха от Областната дирекция на МВР Бургас.

 20-годишен младеж от Свети Влас е хванат да шофира „Мерцедес С 500” след употреба на канабис. 21- годишен мъж от село Трояново пък седнал зад волана на „БМВ 318 Д“ с австрийска регистрация след като взел пико и канабис. Третият водач е на 23 г. от Бургас и направо изумил полицаите. Той шофирал  „Рено Канго” с русенска регистрация след употреба на кокаин, амфетамин, метамфетамин и метадон. Сред задържаните е  и 32- годишна жена от Свети Влас, която управлявала „Фиат Стило“ след употреба на кокаин.В други четири случая водачите на автомобили отказали да бъдат тествани за употреба на наркотици. Те са глобени с по 2000 лв. и отнемане на шофьорските книжки за срок от 2 години.

За седмицата служителите от сектор „Пътна полиция” при ОДМВР  Бургас провели специализирана полицейска операция по безопасност на движението, включваща няколко направления : спазване на изискванията за скоростен режим, съблюдаване на пътната маркировка от велосипедисти и пешеходци и отнемане предимството на пешеходци, пресичащи по пешеходни пътеки.

На територията на Бургас – град са констатирани 461 нарушения на скоростта. В четири случая превишената скорост е над 50 км./ч. – водачите ще бъдат санкционирани с лишаване от правоуправление и парична глоба, следваща законовите указания за надвишената скорост.

Неправоспособните водачи са четирима.