Отиде си световноизвестният журналист Лари Кинг

Американският телевизионен водещ Лари Кинг почина на 87-годишна възраст. Новината беше съобщена в официалния профил на журналиста в Twitter.

Кинг беше приет в болница в Лос Анджелис в края на декември след заразяване с коронавирус. Той беше изведен от реанимацията в началото на януари.

Кариерата му продължи близо шест десетилетия, като през този период е направил над 30 хиляди интервюта с политици, знаменитости и публични фигури от шоубизнеса. Самият Кинг страдаше от различни заболявания, сред които диабет тип 2, рак на белия дроб и други. Прекарал е и няколко инфаркта.

Кинг е починал в медицинския център Сидарс-Синай в Лос Анджелис, съобщи телевизионната мрежа Ora Media в Twitter. „За 63 години през радио, телевизионни платформи и дигитални медии, хилядите интервюта на Лари, награди и световно признание са доказателството за неговия уникален и запомнящ се талант като водещ“, съобщиха от медийната компания, чийто съосновател е именно Кинг.

Лари Кинг е дългогодишен водещ в CNN – в продължение на 25 години води предаването Larry King Live по телевизията.  Става известен с радиопредаването си Larry King Show през 70-те години на миналия век. Над 20 години журналистът също така е бил колумнист и за американския вестник USA Today.