25-годишна заведе дело да докаже, че е дъщеря на Диего МарадонаОще едно момиче ще се опита да докаже, че е дъщеря на Диего Марадона, разкри журналистът Луис Вентура в предаването си Secretos Verdaderos по телевидия „Америка“.

Нейното име е Еухения Лапровитола. Тя е родена на 1 юли 1995 година в болницата, където се е появил на бял свят и Диего – „Евита де Ланус“.Според Вентура Еухения не иска да участва в разпределението на наследството на Диего, а просто да знае произхода си. Че нейната фамилия е Марадона.

Еухения е върл привърженик на „Химнасия и Есгрима де Ла Плата“, последният клуб на който Марадона бе треньор. Тя смята да се свърже с биологичната си майка за повече иноформация за баща си.
Еухения се е виждала два пъти с Диего през 2018 и 2019 година, без да подозира нищо.

Въпреки, че не се е интересувала много от произхода си, пред години журналисти я атакували с въпроси дали няма нещо общо с Диего. Заради това тя е подала молба в съда за ДНК тест.

„Аз съм директна и бойка по характер. Точно като него“, казва тя.
Еухения е тренирала футбол, докато е била студентка по фармацевтика и дори е играла за „Естудиантес“. Тя е левичарка като Диего и не е сваляла екипа с номер 10, въпреки че е била защитник.

Нейните осиновители са и предали всичките документи с които разполагат, за да и помогнат с откриването на биологичните родители.

Към момента има още двама, които искат да бъдат признати за деца на Диего, който почина на 25 ноември.

Едната е 25-годишната Мегали Гил. Другият е Сантяго Лара, който твърди, че на смъртното си легло майка му Наталия Гарат е признала на приятеля си произхода на детето си.

Eдин от най-добрите му приятели в Испания твърди, че той има още една дъщеря от времето, когато е ритал в „Севиля“.

Към момента Диего има 5 признати деца, като все още няма реакция от Куба, където се твърди, че има четири.