Силен сняг и заледявания в Англия и Шотландия

Сняг и заледявания причиняват затруднения за транспорта в някои части на Англия и Шотландия. Това води до отлагане на часове за ваксиниране и прекратяване на съдебни дела.

Метеоролозите предричат тежък уикенд за Югоизточна и Източна Англия, където вече с часове вали сняг. Издаден е жълт предупредителен код. Подобно е положението и в някои части на Мидландс и Шотландия. Очакват се сериозни затруднения за транспорта със закъснения и отлагания на влакове и полети, както и заледявания по пътищата. В някои по-изолирани райони се очаква прекъсване на електрозахранването. Зимните условия от няколко дни причиняват проблеми за масовото ваксиниране срещу Covid-19, тъй като много хора, които са от приоритетната група на най-възрастните, не успяват да спазят определените им часове.

Проблеми има обаче и с навременната доставка на дозите с ваксина в здравните центрове.  Някои от тях дори напълно затвориха врати. Организации, грижещи се за бездомните хора, активираха усилията си за настаняването им в домове или временни убежища.