Петкова: Диверсификацията е мечта от години, а когато се случи, има недовериеВ резултат на времето имаше прекъсване на електрическото захранване на места. Температурите ще се понижат значително, но гражданите нямат основание да се притесняват за енергийната система – готови сме да посрещнем високото потребление. Това заяви енергийната министърка Теменужка Петкова в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.

Енергийният министър каза, че към момента електрическото захранване е възстановено навсякъде, единствено на територията на община Своге са налице около 5 селища, в които все още текат дейности по възстановяване на захранването с електрическа енергия.По думите й няма голяма разлика между потреблението преди и след пандемията, тъй като хората вместо в офиса, работят от домовете си.    

Това България да има диверсификация на своя газ е мечта от години, а когато се случи, има недоверие. Можем да представим плащания и договори. Това, което сме направили, е факт. „Булгаргаз“ има договор за 25 години с азербайджанската газова компания. Този договор предвижда да се доставят по 1 млрд. куб. метра газ годишно, каза Петкова.

Тя подчерта също, че нито за миг не са спирали потоците природен газ посока Гърция.

Деница Раданова

Деница обича да пише за това което я вълнува и да споделя живота си в социалните мрежи.