Борисов: По-големите ученици може да тръгнат на училище след 31 януари

В сравнение с други държави в Европа ограничителните мерките в България срещу Covid-19 са либерални и дават резултат. Това коментира премиерът Бойко Борисов в Разлог, където заедно с министъра на образованието Красимир Вълчев и с евродепутата Андрей Новаков посетиха Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство в Разлог:

В рамките на посещението си премиерът отбеляза, че ако продължат добрите резултати вследствие на прилаганите противоепидемични мерки срещу Covid-19 у нас, от 31 януари т. г. и по-големите ученици (от 5-и до 12-и клас) ще могат да възобновят присъственото обучение по схема.

„Ние сме приели друга тактика с Щаба и през това време правим училища, детски градини, строим, хората работят, и сега, ако живот и здраве 31-ви да ги пуснем, да учат, ще стане много добре“ 

„Близо милиард вложихме в образователната инфраструктура и още 1,4 милиарда лева за двойното увеличение на учителските заплати в рамките на мандата“, заяви още Борисов.

По-късно министър-председателят посети основното училище „Св. Климент Охридски“ в Добринище, което е получило финансиране за близо 300 000 лв. за ремонт на двора, сградата и нова спортна площадка. В училището учат 138 ученици. 

Премиерът разгледа и църквата в града, която е в процес на цялостен ремонт и реставрация