Циклонът „Леандрос“ помете голяма част от Гърция с обилен снеговалеж

В ритъма на циклона „Леандрос“ попадна Гърция, където от вчера в северна Гърция имаше силни снеговалежи. Днес се очаква да удари почти цяла Гърция, поради което в петък е предвидена среща между министъра на гражданската защита Михалис Хрисохоидис и заместник-министъра на гражданската защита Никос Хардалиас, за да координират всички възможни сценарии, за да се избегнат през следващите дни инциденти. Настъпва студената инвазия на лошото време.

Според последните прогнозни данни на Националната обсерватория в Атина днес ще има слани в по-голямата част от страната. Снеговалежът ще започне от Македония и Тракия и след това ще засегне Тесалия и Източна Централна Гърция. В същото време се очакват валежи в Епир, Западна Централна Гърция и Пелопонес.

Снеговалежът започна вече в района на Ореокастро. Планините и високите части на префектурата също са облечени в бяло.

Община Солун преминава в режим на готовност от обяд с оглед влошаването на времето. Торби със сол са раздадени в болници и училища.

Затворени остават училищата във Флорина поради лошо време. С решение на кмета Василис Дзанакис детските градини, началните училища ще останат затворени в петък, поради валежи от сняг и ниски температури.

Деница Раданова

Деница обича да пише за това което я вълнува и да споделя живота си в социалните мрежи.