Оставиха в ареста тримата, пребили 92-годишна и асистента й за 20 лв.Извършителите на грабежа в шуменското село Велино, извършен на 13 януари, при който пострадаха възрастни хора, са с наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ след отправеното искане от страна на Окръжна прокуратура-Шумен, съобщиха от обвинението.

Окръжен съд-Шумен определи най-тежката мярка спрямо тримата извършители, които в ранните часове на 13 януари разбили вратата на къщата, в която живеели трудноподвижна жена на 92 г. и грижещият се за нея 61-годишен мъж.Те започнали да удрят мъжа, искайки му пари. След това отишли в стаята, в която лежала жената, нанесли й удари по лицето и поискали всичките й пари.

Извършители на обира бяха задържани само няколко часа след извършване на престъплението в резултат на бързите действия на криминалистите от МВР-Шумен и прокуратурата.

Окръжният прокурор на Шумен Маргарита Георгиева посети пострадалите още на следващия ден – 14 януари и ги информира, че нападателите им са разкрити, задържани и ще бъдат съдени.

Деница Раданова

Деница обича да пише за това което я вълнува и да споделя живота си в социалните мрежи.