Ибрахимович мисли да играе в Милан и след навършването на 40 г.

Въпреки че ще навърши 40 години през тази година, шведският ветеран Златан Ибрахимович мисли за преговори и евентуално удължаване на договора си с Милан, обяви самият футболист. Договорът му изтича в края на този сезон.

Ибрахимович се присъедини към Милан през декември 2019-а с договор за един сезон, който беше удължен с още един и сега престоят му е фиксиран до края на кампанията 2020/21.

Няколко контузии нарушиха ритъма на нападателя в Серия „А“ и Европа, но това не пречи на ветерана да вярва в още една успешна година в първенство от топ 5 въпреки началото на 40-ото си десетилетие. През този сезон той е вкарал 10 гола само в 6 мача в първенството.

„Докато съм добре, ще продължавам да играя, – казва той в интервю за вестник „Кориере дело Спорт“. – Моят договор изтича през юни и ще говорим за това. Не исках да изпадам в задънена улица и дори да злепоставям клуба си. Това е и причината да подпиша за 6 месеца и след това да удължа с един сезон. Винаги съм подкрепял свободата на избора, което е традиционна ценност на шведите“.

„Избрах Милан, защото това беше най-трудното предизвикателство. С цялото ми уважение към Аталанта и тяхното участие в Шампионската лига, дойдох в Милан да помогна и да променим тази ситуация, заяви още Ибрахимович.