Директорът на "Александровска": Плановият прием започва от понеделникТова ще се случва след отрицателен антигенен тест

„От понеделник ще бъде възстановен плановият прием на пациенти и на плановите операции“, заяви в ефира на Би Ти Ви проф. Борис Богов, шеф на „Александровска“ болница.„Ще поддържаме готовност за трета вълна, за която се говори от януари“, казва той. Данните от единния щаб намира за много обнадеждаващи, тъй като броят на заразените и загиналите от коронавирус в страната намалява значително, но не такава е тенденцията с данните от Европа. Затова и не изключва възможността от трета вълна.

„С оглед на новогодишните празници, се очаква повишаване в края на януари или средата на февруари“, казва проф. Богов. Категоричен е, че натискът в COVID отделението на „Александрвска“ болница не е голям и от няколко дни няма нито един починал.

Плановият прием ще бъде извършен след отрицателен антигенен тест, а след това ще мине и през преглед от лекар. Затова д-р Богов смята, че няма опасност за здравето на пациентите.

С ваксината от „Модерна“ ще бъдат ваксинирани 10 лекари от Александровска болница. Заявилите за цялото лечебно заведение, че искат да се ваксинират, са 47% от персонала.

Деница Раданова

Деница обича да пише за това което я вълнува и да споделя живота си в социалните мрежи.