„Този модел с аритметични мнозинства и коалиции, който досега наблюдавахме в българското политическо пространство, е изчерпан. Време е да говорим за национални приоритети, за идеи, за програми. Не е важно кой с кого ще управлява, а какви ще са приоритетите“, заяви в предаването „Здравей, България” депутатът от ДПС Хамид Хамид.

„ДПС има приоритети, ще ги предложим на всички политически сили и ще видим кой ще ги приеме“, каза още депутатът.

От Движението смятат, че предстоящите избори са най-важните от 1989 г. насам.

„10-годишното управление на ГЕРБ оставя държавата с разградени институции, хората са настроени едни срещу други, институциите не работят. Държавата трябва да се гради наново, както след 1989 г.“, коментира Хамид Хамид.

Той е категоричен, че ДПС не е подкрепяло нито един от трите кабинета „Борисов“.

„Там, където сме гласували по предложение на управляващите, е било или за да утвърдим нашата Евроатлантическа теза, или да подкрепим идеи, залегнали в нашата програма, но предложени от управляващите“, заяви Хамид Хамид. И даде за пример данъчната политика и плоския данък.

През последните 30 години всички си измисляли митологеми за ДПС и с тях обяснявали защо няма да работят с Движението.

„После по коридорите ни гонят, по различни законопроекти искат да ги подкрепим. ДПС си има принципи, решения на своите колективни органи. Просто се създава една митологема, както срещу ДПС, така и срещу г-н Пеевски. Всеки се опита да се покаже, мислейки си, че името на Пеевски продава в медиите“, коментира Хамид Хамид.

Повече вижте във видеото. 

Марешки: Това не е в правомощията на президента

Напрежение беляза консултациите при президента днес

Продължават консултациите при Радев за предстоящите избори

ГЕРБ призова Радев по-скоро да реши за изборите