Лейди Гага и Дженифър Лопес ще пеят на церемонията по встъпване в длъжност на Джо БайдънЛейди Гага и Дженифър Лопес ще пеят на церемонията по встъпване в длъжност на новоизбрания президент Джо Байдън, която според организаторите ще покаже разнородността на Америка, съобщиха Асошиейтед прес и Ройтерс, цитирани от БТА. 

В церемонията на 20 януари ще участват също чернокож пожарникар от Джорджия, бивш младежки поет лауреат, католически свещеник, пастор от родния град на Байдън Уилмингтън.Лейди Гага ще изпее националния химн.

Участниците са показателни за „непоколебимото виждане“ на Байдън и Камала Харис за „нова глава в Американската история, в която ние сме Америка, обединена, за да преодолее дълбокото разделение и предизвикателствата пред нашия народ, като сплотим държавата и възвърнем душата на нацията ни“, заяви екипът.

Церемонията ще е скромна заради пандемията от Ковид-19 и съображения за сигурността.

Лейди Гага е избрана заради съпричастността й към ЛГБТК движението и ангажираността й по здравни въпроси. Дженифър Лорънс работи много активно за осведомяване на хората колко диспропорционално новият коронавирус засяга латино населението.

Деница Раданова

Деница обича да пише за това което я вълнува и да споделя живота си в социалните мрежи.