Конгресмен предложи да се издигне статуя на Доли Партън в НашвилСтатуя на иконата на кънтри музиката Доли Партън може да се появи в района на щатския Конгрес в Нашвил, Тенеси, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Конгресменът демократ Джон Марк Уиндъл внесе законопроект, чиято цел е да бъде почетена Партън за цялостния й принос към щата, съобщиха местни медии.Освен че е звезда, Партън е и дългогодишен филантроп. Тя основава „Имаджинейшън лайбръри“, която разпраща книги на деца под петгодишна възраст по света, за да подпомогне грамотността. Дарението й от един милион долара за университета „Вандербилт“ помага да бъде разработена ваксината срещу новия коронавирус на компания „Модерна“. Дейността й в подкрепа на расовата справедливост неотдавна бе почетена с рисунка върху стена в Нашвил.

Според законопроекта за паметника на певицата няма да се използват пари на данъкоплатците. Проектът ще бъде финансиран от дарения, които ще се набират в специален фонд. Комисия в Конгреса ще се заеме с организацията и планирането на инициативата, като ще проведе конкурс за дизайн на паметника. Според конгресмена статуята трябва да бъде монтирана срещу залата „Раймън Одиториъм“, където Партън често има концерти.