С обственикът на „Лудогорец” и член на Изпълкома на БФС Кирил Домусчиев коментира взетите решения на проведеното заседание днес. Той изказа задоволството си от това, че плейофната фаза на първенството ще бъде с ВАР, което ще намали грешките на съдиите. Бизнесменът коментира и новия национален селекционер Ясен Петров, като сподели, че не се бърка в избора за треньор, пише Gong.bg.

„След като сме го избрали, се надяваме на по-добри мачове. Да се надяваме, че ще се справи и му пожелавам успех. Не познавам добре работата му, отзивите за нея обаче са добри”, коментира Домусчиев.

Той обърна внимание и на подрастващото поколение в България, като заяви, че „Лудогорец” е създал най-добрите условия за подготовка на талантите. Смята, че школите трябва да създават качествени футболисти. 

„Материалът трябва да се създава, с школата на „Лудогорец” опитвам да правя това. Ние сме осигурили най-добрите условия. Надявам се, че и други школи ще направят същото”, добави той.

Домусчиев обясни, че смяната на съдийския шеф е била единодушна и добави, че съдийството има нужда от развитие.

„Одобрихме договора за ВАР. Плейофите ще са с ВАР, обучението върви успешно, оборудването и подготовката на съдиите – също. Дано намалеят и грешките. Така, ще има много по-малко какво да се пише и коментира относно съдийските грешки. Спорове има, нормално е, това са хора – опитни, мъдри, и в спора се раждат решенията”, каза още Домусчиев.

„Не сме доволни от резултатите, затова сменихме и треньорите, винаги работим и вярваме в това, което правим”, каза в заключение той по повод представянето на „Лудогорец” в Европа.