Замяната на златото от Bitcoin е „реална възможност“, каза ветеранът инвеститор – Тод Хорвиц

Ветеранът търговец – Тод Хорвиц разкри, че макар да не вярва, че биткойнът ще замени златото като фактически запас от стойност, това все пак е „реална възможност“, тъй като намесата на централната банка на финансовите пазари тласка инвеститорите към криптовалутите.

Думите на Хорвиц дойдоха по време на интервю за Kitco News, за първи път забелязано от Daily Hodl, където той обсъди цената на златото, която наскоро рязко падна от над $ 1920 на $ 1845, и сравни това с цените на топ криптовалути като Bitcoin и Ether.

Общата пазарната капитализация на криптовалутите сега надхвърля 1 трилион долара, и според Хорвиц това започва да тревожи регулаторите. Всъщност президентът на Европейската централна банка – Кристин Лагард тази седмица призова за глобални разпоредби относно биткойните, като твърди, че те улесняват прането на пари. Лагард обаче не цитира конкретни примери, при които BTC се използва за пране на пари.

За Хорвиц приемането и използването на криптовалутите ще се увеличи в близко бъдеще, тъй като много бизнеси скоро ще започнат да ги приемат като метод на плащане. Независимо от това, той не вярва, че криптовалутите ще заменят златото като запас.

На въпрос от инвеститори, които заменят ресурсите си от злато към BTC, Хорвиц каза, че това е „грешка“, тъй като засега инвеститорите трябва да инвестират само в пари от криптовалута, които очакват да загубят. Той разкри, че е инвестирал в BTC, но експозицията му е толкова малка, че „ако утре стане нула, няма да загубя съня си.

Въпреки че смята, че концепцията на криптовалутите е „много добра и много солидна“, има въпроси, оставени без отговор. През последните няколко месеца няколко корпорации, включително MassMutual, Square, MicroStrategy и други, инвестираха в Bitcoin.

В края на миналата година, основателят на услугата за изследване на макроикономическа и инвестиционна стратегия – Global Macro Investor (GMI)Раул Пал разкри, че държи 98% от нетната си стойност в криптовалути.