П олет на мисълта, желание да бъдем по-смели и да разчупим най-накрая познатото статукво – всичко това усещаме с навлизането на Юпитер във Водолей. Може би малко се забавих с тази статия, а може би сега е времето ѝ. Юпитер влезе в зоната на Водолея през последната седмица на 2020-а с апел да погледнем напред. Защото това е, което знакът на визионерите прави най-добре! Да изпревариш своето време, да предусетиш новите възможности е запазена тема на урановия знак, а по-важното е, че днес тя става достъпна за всички нас.

Ако искате да научите още за вашия хороскоп, вижте страницата на Алекс Иванчева.

Предвестник на промените

В знака на Водолея Юпитер ще остане до края на 2021-а, като за малко ще се озове в Рибите от 16 май до 26 юли. Но нека да се върнем на темата, която днес ни вълнува. А тя е пълна с възможности! Юпитер често е наричан Благодетел заради радостта и свободата, която внася в ежедневието ни. Е, тук интересното е, че всичко е въпрос на гледна точка – да се появи нова любов в живота ти, може да значи да разбиеш семейството си, да имаш силно желание да рискуваш, може да означава да поставиш на карта най-ценното си… В този момент обаче, трудно ще изгубим контрол, защото в знака на Водолея е Сатурн, който не обича нищо прекалено. Именно сега имаме възможност да направим нещо уникално – да създаваме и надграждаме. Комбинирайте качествата на двете планети, защото заедно те могат да предложат трайни резултати в постигането на целите ви.

Ерата на Водолея е обсъждана от десетилетия и сякаш все още сме в нейното очакване. Истината е, че тя вече е тук – хоумофисът, еднополовите браковете, разбирането за идентичност, която вече не е свързано с тялото. Когато двете социални планети навлизат в знака на промените, знаем, че тази смела крачка на човечеството е вече направена. Образът на Водолея е във всеки жест, който заявява, че пол, раса, вероизповедание и дори споделено работно пространство нямат никакво значение. Остават тези, които са наши съмишленици. Тези, с които заедно гледаме някъде напред. В бъдещето.

Нови стремежи

Усещате ли това желание да се разгърнете? Да покажете на света какво можете? Тази мисъл все по-често ще преминава през ума ми, а още по-хубавото е, че ще бъде придружена с вярата, че това е възможно. Юпитер е свързан не само със социалната реализация, но и с духовните ни стремежи. Вероятно ще открием, че имаме нужда от нов подход в определена сфера – това до голяма степен ще зависи от разположението на Юпитер в рождената ни карта. За едни това ще бъде нов работен режим, а за други – изграждане на различно общуване. Независимо какво изберете и коя чувствате, че е вашата тема – най-важното е да позволите на промените да влязат в живота. Удовлетворението от каузи и социалнозначими ангажименти ще бъде нов приоритет, а все повече хора ще осъзнават, че за да се промени света около нас, трябва да направим нещо различно.

Дигиталните решения и разработки ще заемат все по-голяма част от бизнеса, а много от тях ще бъдат с цел оптимизиране на процеси или търсене на нов подход в познати сфери. Нека си вземем израза „нов подход“ и да го използваме смело.

Коучинг с Юпитер

Юпитер е свързан с философския подход, който много ми напомня за коучинга. Задаваме си различни въпроси, докато не стигнем и до отговорите. Днес ще си задаваме въпроси, които са свързани с преобръщането на собствения ни модел, за да разберем къде бихме се намирали, ако си позволим нещо, което „изобщо не е в наш стил“.

  • Кои са темите, които заслужават незабавна промяна? – Отделете време и напишете темите, които според вас са зациклили.
  • Какво ми пречи да продължа напред? – разгледайте причините, които ви задържат/ блокират в тази ситуация.
  • Какво мога да променя, ако забравя всички условности? – оставете за момент настрана страховете и несигурността и помислете как би се променила ситуацията, ако предприемете действие. Мечтайте смело, визуализирайте и вижте как би изглеждал резултатът.
  • Как щях да постъпя ако бях своя модел за подражание? – назовете личност, която истински ви вдъхновява, независимо дали я познавате лично, или имате някакъв изграден образ. Помислете как би постъпила тя и кои са качествата, които искате да си вземете.
  • Кое е най-смелото нещо, което мога да направя, за да променя модела? – помислете дали има решение, или действие, което винаги ви се е струвало твърде далече от вашата личност. Например: “никога не взимам прибързани решения“. Заменете „прибързано“ със „спонтанно“ и вижте какво ще се получи, ако опитате.
  • Коя е първата стъпка, която ще предприема? – изберете нов подход.
  • Кое е ценното, което си взимам? – оценете ситуацията и помислете какво ви е дала, така че сега да бъдете готови нови действия.

Желая ви успех!

По темата