Борисов: Мостът между село Блатска и Хаджидимово ще бъде изграден до края на седмицата

До края на седмицата пропадналият път между град Хаджидимово и село Блатска ще бъде възстановен.

Това обеща при изненадващото си посещение в района премиерът Бойко Борисов, който на място се запозна и с компрометираните диги на река Места, която вчера заля десетки къщи и земеделски земи.

Борисов инспектира и спешните дейности по временното възстановяване на пропадналия път между Сатовча и Доспат.

Въпреки нормализирането на времето и спада на речните нива неприятните изненади по пътната инфраструктура в област Благоевград продължиха и днес.

Тази сутрин рухна част от подпорна стена по пътя Банско – Гоце Делчев в района на село Места. Движението беше спряно да около 30 минути и възстановено само в едната лента с ограничение за тежкотоварните камиони.

Заради буйните води на реката към момента не може да се прецени кога и как ще бъде укрепен застрашения участък.

Хаджидимово продължава да се бори с последствията от интензивните валежи като се отводняват къщи и се разчистват затлачвания по пътната и водна инфраструктура.

На място пристигна и премиерът Бойко Борисов, който пое ангажимент пътната връзка между общинския център и село Блатска да бъде възстановен в кратки срокове. Заедно със заместник-министъра на регионалното развитие Николай Нанков той инспектира и коритото на река Места, чиито диги са сериозно увредени или изобщо липсват.

При спадане нивото на водите започват спешни дейности по укрепване на речните брегове, категоричен беше премиерът.

За часове беше преустановено и движението между Саточва и Доспат заради сериозно пропадане на пътя над село Осина.