Тери Диъри и Мартин Браун разказват по забавен начин страховитото в историята

Онова, което учителите по история премълчават, може да бъде описано, и то по забавен начин. Доказват го книгите от поредицата „Страховитото в историята“. Сред излезлите заглавия са „Злочестите средни векове“, „Кървавата Шотландия“, „Жестоката древност“, „Битката за Англия“, „Безумният ХХ“, „Проклети крале и луди кралици“, „Тъмни рицари и призрачни замъци“, „Странните келти“.

Автор на поредицата от над 25 книги е известният британски писател Тери Диъри. Съавтор е илюстраторът Мартин Браун, разказа пред Радио София Лора Филипова, главен редактор в сайта detskiknigi.com.

Най-новото издание от поредицата е „Хитроумните гърци“.

Книгата включва интересни факти, различни забавни тестове, много илюстрации и дори кратки комикс истории, които да накарат читателите да “влязат в обувките” на древните гърци. И всичко това е щедро подправено с чувство за хумор.

„Ако целта е да информираме децата, да ги заинтригуваме, а защо не децата да станат бъдещи историци, подходът на авторите е отличен. Книгата може да бъде чудесен помощник и генератор на идеи и за учителите, които искат да разчупят провеждането на часовете по история.“

За успеха на поредицата от исторически книги свидетелства и превръщането на съдържанието в образователни тв предавания.