Огромен брой гърци вече искат да се ваксинират срещу COVID-19

Изумителен брой гърци проявяват желание да се ваксинират срещу COVID-19. Голямо мнозинство от съседите ни биха си поставили ваксина, сочат данните от социологическо проучване, публикувано от информационния портал „Политикъл“. Около 74% от анкетираните са заявили, че искат да бъдат ваксинирани, а 22% са изразили опасения или са заявили, че не искат да се имунизират.

Анкетата показва нарастване на желаещите да се ваксинират в сравнение с предишно проучване от декември, когато 67% са изразили такова желание. Цифрите свидетелстват за промяна в общественото мнение по отношение на ваксините, като се има предвид, че през септември 42% от хората не са искали да се ваксинират.

Според правителството около 50 000 души вече са ваксинирани в Гърция. Общественият живот в страната остава като цяло блокиран, като само супермаркетите и аптеките имат право да работят. Всеки, който иска да излезе на улицата, например за да отиде на лекар, да напазарува хранителни продукти, да се погрижи за възрастен роднина или да спортува – трябва да информира властите с текстово съобщение.

Наложеният през ноември локдаун ще продължи най-малко до 18 януари. Властите съобщиха в понеделник за 444 нови случая на коронавирусна инфекция. Над 5300 души са починали от COVID-19 от началото на пандемията.

Деница Раданова

Деница обича да пише за това което я вълнува и да споделя живота си в социалните мрежи.