Д-р Атанас Атанасов: Обикновената настинка е вирусно заболяванеВече сме в разгара на зимния сезон, когато т.н. „простудни” заболявания имат най-голяма изява. През тази година пред нас като специалисти, предизвикателството за тяхната диагностика и лечение е много по-голямо в условията на световната пандемия COVID-19.

Основна проява на тази група заболявания са острите инфекции на горните дихателни пътища, които се характеризират с хрема, болки в гърлото, кашлица с различен характер, често повишена температура и съпътстваща обща отпадналост. В около 70% от случаите те най-често са вирусни заболявания. Причинители на тези заболявания са над 200 вида вируси, сред които грипни, парагрипни, аденовируси, реовируси, риновируси, респираторни синцитиални вируси, коронавируси и много други. Всичко посочено дава основание да се смята, че „обикновената” настинка е вирусно заболяване.Oстрите инфекции на горните дихателни пътища са най-честата причина да се потърси лекарска помощ. Повечето възрастни боледуват от тях от 2 до 4 пъти годишно. Изключително важно е лечението да започне още при първите симптомите на вирусната инфекция.

Нашият първоначален фокус винаги трябва да е подходящият избор на противовирусни средства. Българската фармацевтична компания Фортекс Нутрасютиклас разработи ДЕВИРАЛ – подходящ за прием при грип, остри вирусни състояния и ентеровирусни инфекции.

ДЕВИРАЛ е хранителна добавка, подходяща за прием при първи симптоми на остри вирусни инфекции и грип, както и след контакт с хора, болни от грип или друго вирусно заболяване.

ДЕВИРАЛ е комбиниран продукт, състоящ се от 5 активни съставки, подпомагащи активирането на имунната система в борбата с най-честите вируси на настинката и простудните заболявания. Той е уникална комбинация от екстракт от андрографис, витамин С, екстракт от сладък корен, екстракт от африкански здравец и цинк, която действа на всички нива.

Андрографис екстракт (10% андрографолид) – Активната съставка андрографолид притежава широк спектър на действие, особено подходяща при грип и остри вирусни инфекции, със силно изразено имуностимулиращо и имуномодулиращо действие. Увеличава броя на имунните клетки и подпомага дейността им. Подкрепя чернодробната функция и е силен антиоксидант.

Африкански здравец екстракт и Сладък корен екстракт – Подпомагат облекчаването на състоянието на горните дихателните пътища при остри вирусни инфекции и грип. Повлияват функцията на имунната система и увеличават естествената защита на организма срещу вирусни или бактериални агенти.

Витамин С – Мощен антиоксидант, който защитава клетките на организма от оксидативен стрес и подпомага функцията на имунната система. Поддържа организма по време на интензивни физически упражнения, заболявания, стрес. Увеличава усвояването на желязото и намалява чувството на отпадналост и умора.

Цинк – Изключително важен минерал, необходим за правилното протичане на редица функции в човешкото тялото. Укрепва имунната система и повишава активността на белите кръвни клетки. Подпомага метаболизма на микро- и макрохранителните вещества.

Приемането на ДЕВИРАЛ се извършва по определена схема и с определена продължителност. Подходящ за прием на деца над 5 години, които могат да поглъщат капсули, а опаковката от 30 броя капсули е достатъчна за пълен курс.

ДЕВИРАЛ е точният помощник на всички в борбата със сезонните вирусни заболявания.

Деница Раданова

Деница обича да пише за това което я вълнува и да споделя живота си в социалните мрежи.