К акво кара жените да изглеждат по-секси в мъжките очи? Едва ли има дама, която да не си е задавала този въпрос. 

Оказва се, че жена на високи токчета изглежда по-секси за мъжете, тъй като токчетата измамно удължават дамската опашна кост – признак за плодовитост, пише Daily Mail.

Изданието цитира проучване на унгарски учени от университета в Печ, които използвали компютърен софтуер за експериментите си. 

Островите на любовта. Виртуална разходка до най-еротичните места в света

Специалистите заснели 52 студентки на високи токчета и с ниски обувки. Клипчетата били показани на 100 студенти от мъжки пол на възраст от 18 до 24 години. Дамите трябвало да се разхождат с обувки с плоска подметка и на токчета с височина, варираща от 8 до 10 сантиметра. 


Източник:
iStock Photos/Getty Images

Редактиращ софтуер бил използван, така че да бъдат изтрити стъпалата, за да остане само движението на тялото на жените. Всички дами били инструктирани да носят едни и същи тъмни прилепнали фланелки, били обути с дънки или клинове и трябвало да носят косите си прибрани, за да се постигне еднообразие.

Модел на секси бельо с една вежда взриви социалните мрежи

Участничките трябвало да получат оценка за привлекателност от 1 до 10. Резултатите дали смазващо предимство на дамите с високи токчета.


Източник:
iStock Photos/Getty Images

По този начин се потвърждава месианското прозрение на Мерилин Монро -„Не знам кой е измислил високите токчета, но ние жените трябва да сме му вечно благодарни!“

Според унгарските учени високите токчета правят жените секси заради специфичната извивка, която прави тазът по време на ходене. Начинът, по който опашната кост изглежда по-дълга и се движи, изпраща несъзнателен сигнал до мъжа, че дамата е способна на многократни раждания. 

Двойно изкушение – разголените Кайли и Стаси

Проучването на унгарския екип е първото, използващо видеоматериали, за да докажа връзката между високите токчета и сексапила.


Източник:
iStock Photos/Getty Images

Никол и Том Евънс – една много секси двойка във фитнеса

Интересното в случая е, че и дамите намират своите посестрими по-секси, когато са на високи токчета, и това засилва вътрешната им сексуална конкуренция.