Обвиняемият за смъртта на детето в Мездра остава за постоянно в арестаРайонният съд в Мездра днес е постановил да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 38-годишния Димитър Й., жител на същия град, който е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост на 8-годишно дете, съобщиха от пресцентъра на окръжния съд във Враца.Припомняме: на 8 януари, около 17 ч жена, която се прибирала от пазар, намира на ул. “Сливница” в Мездра проснатото на асфалта безжизнено тяло на 8-годишно момче. Разпознала внука на лидера на партия “Рома” Тома Томов, който живее на съседната улица и веднага изтичала да съобщи на близките.

В обвинението срещу мъжа е посочено още, че той не е допускал и не е желаел смъртта на детето, но я е причинил вследствие неправилно съхранение на огнестрелно оръжие и боеприпаси в дома си в Мездра.

Мотивите, с които съдът е постановил най-тежката мярка за неотклонение, са да се осуети укриването на лицето или извършването на престъпление, както и да не се попречи на разследването с оглед характера и тежестта на обвинението срещу него, се допълва в съобщението.

Деница Раданова

Деница обича да пише за това което я вълнува и да споделя живота си в социалните мрежи.