Осем хванати с наркотици зад волана в Бургаско, трима без книжкиОсем водачи на възраст от 20 г. до 41 г. са задържани за шофиране след употреба на наркотици при специализирана полицейска операция,  сред тях има и две жени – на 26 г. от Бургас и на 30 г. от поморийското село Каменар. Бургазлийката е шофирала след употреба на пико, а тази от Каменар е била под влияние на бензодиазепин, уточни говорителят на ОД МВР Бургас Цветелина Рандева.

Пико и амфети са масовата синтетична дрога, употребена от задържаните водачи, но има един с канабис и един на кокаин. Той е на 41 г. от Свети Влас, бил е зад волана на  БМВ 550 I. В един случай водачът на автомобил отказал да бъде тестван за употреба на наркотици, като е санкциониран с глоба в размер на 2000 лв. и отнемане на свидетелството за правоуправление за срок от 2 г.За седмицата служителите от сектор „Пътна полиция” при ОДМВР Бургас са провели специализирана полицейска операция по безопасност на движението, включваща няколко направления: спазване на изискванията за скоростен режим, съблюдаване на пътната маркировка от велосипедисти и пешеходци и отнемане предимството на пешеходци, пресичащи по пешеходни пътеки.

511 нарушения на скоростта са установени само в Бургас. В два случая превишената скорост е над 50 км./ч., а водачите ще бъдат санкционирани с лишаване от правоуправление и парична глоба, следваща законовите указания за надвишената скорост. Неправоспособните водачи са трима.

С глоба по 30 лв. са санкционирани двама велосипедисти и 23 пешеходци. За преминаване на червен светофар са глобени трима водачи, сочат данните на ОД МВР Бургас.

Деница Раданова

Деница обича да пише за това което я вълнува и да споделя живота си в социалните мрежи.