Министър Анеглов: Има нарушение на Националния план за ваксиниране в Сандански

Проверка установи нарушения на Националния план за ваксиниране срещу Covid-19 в град Сандански, съобщи в личната си фейсбук страница здравният министър проф. Костадин Ангелов, цитиран от БТА.
Министър Ангелов припомня, че вчера, малко преди 18.00 ч., е разпоредил проверка на сигнал за нарушения на Националния план за ваксиниране срещу Covid-19 в град Сандански.

„Тя установи по безспорен начин, че редът за ваксинации на българските граждани е нарушен. В COVID системата, където се регистрират ваксинираните лица, са вписани четирима общински съветници от Общинския съвет в град Сандански“, информира министър Ангелов.

„За да бъдат изцяло спазени принципите на прозрачност и законосъобразност, в рамките на първия работен ден след получаването на сигнала, утре – 11.01.2021 г., ще бъдат взети обяснения от отговорните за ваксинирането в Сандански лица и институции.

Действията ни във връзка с ваксинирането на всеки отделен българин са подчинени на ясни и точни правила, разписани в Националния план. Няма да допусна институции или отделни лица да ги нарушават!“, е заявил министър Ангелов.