Българи, сложили си руската ваксина: Нямахме усложнения, само лека температураТази ваксина е абсолютно доброволна, след първата инжекция нямахме никакви усложнения, след втората на другия ден имахме лека температура – до 37,5 градуса. Вече минаха две седмици от ваксинацията. Това разказаха пред Нова тв българските стоматолози Йорданка Чанева и Диан Иванов, които живеят в Русия и са си поставили ваксината „Спутник V“.

Те увериха, че хората не се принуждават да се ваксинират и вече има 1 млн. ваксинирани за месец. хората принудително.Тази ваксина е нещо много просто и в същото време гениално. Няма човешка намеса – всеки вирус носи инструкция как да се синтезира в нашия организъм. За това обаче му трябва нашата клетка, само че трябва да премине нейната обвивка. Коронавирусът има „ключето“ – белтък, което може да отвори тази обвивка. Учените не са взели целия вирус да го умъртвят, както се прави по принцип, защото това изисква много време, а са взели само този белтък, обясни Чанева.

Сигурни сме в надеждността на ваксината, защото този тип ваксини вече са използвани преди 4 години, когато беше епидемията от ебола в Африка и са ваксинирани 60 хил. човека с много добри резултати, каза Иванов.

За да може едно лекарство да се продава в чужбина, трябва да отговаря на всички международни изисквания и стандарти на СЗО, независимо от коя държава е. Руската ваксина мина 3 етапа на тестове при животни и 3 етапа при хора. Тук се включиха много хора от правителството, за да дадат пример. Президентът Путин е над 60 години, а мина малко време, откакто разрешиха на тази възрастова група да се ваксинира, разказаха българите.

По думите им в Русия сега трябва да се ходи с маски, ръкавици в магазините и транспорта, в театрите се сяда през седалка. Няма нищо затворено. Като количесство наистина има много болни, но здравната система може да поеме тези хора, лечението е абсолютно безплатно, извършва се и домашно лечение

Деница Раданова

Деница обича да пише за това което я вълнува и да споделя живота си в социалните мрежи.