Съдът гледа мярката на задържаните за подкупи полицаи от Сливо поле

Окръжният съд в Русе днес ще разгледа мярката за неотклонение на обвинените за подкуп полицаи от управлението в Сливо поле. От прокуратурата ще поискат те да останат за постоянно в ареста.

Тримата полицаи от районното в Сливо поле днес ще се изправят пред Окръжния съд, за да разберат дали ще останат за постоянно в ареста. Те бяха заловени на 6 януари с подкуп, докато са извършвали проверка по Закона за движение по пътищата.

По образуваното досъдебно производство са повдигнати обвинения за престъпления по чл.302 от Наказателния кодекс. 44-годишният командир на отделение е замесен в 12 подкупа, а подчинените му младши автоконтрольори съответно в 5 и 9 в различни размери – от 20 лева до 800 евро.

„Тези обвинения, които са повдигнати, съответно на 12, 9 и 5 пъти, са обвиненията, за които доказателствата на този етап са достатъчни. Съществуват документирани още множество случаи, по които ще работим. Не е изключено обвиненията да нараснат по броя на случаите“, каза наблюдаващият прокурор Радослав Градев, който ще настоява тримата обвиняеми да останат в ареста за постоянно.