М ъж на 26 години от Попово е с повдигнато обвинение за незаконно притежание на автомат „Калашников“ във Велико Търново, съобщи на пресконференция комисар Христо Христов, заместник-директор на ОД на МВР във Велико Търново.

Стрелба с автомат при наркосделка край Пловдив

В четвъртък /7 януари/ около 17.30 часа трима души бяха заловени на оживено място пред автобусна спирка на бул“Никола Габровски“ в областния град, след сигнал, че са произвели изстрел в района на кв. „Бузлуджа“.

Днес от полицията и от Районната прокуратура уточниха, че от тримата задържани, които са от Попово, Горна Оряховица и Етрополе, и са криминално проявени, в ареста остава мъжът от Попово, който е собственик на оръжието, с което е бил произведен един изстрел в гориста местност в покрайнините на квартала, съобщават още от прокуратурата.

Все още не е установен произходът на оръжието, което е със заличени фабрични номера, подчерта наблюдаващият прокурор Цанко Ганчев.

Полицаи прекъснаха сделка с незаконно оръжие

Разследващите работят по няколко версии, като една от тях е, че изстрелът е произведен с цел да бъде тестван автоматът, който е бил подготвян за продажба. Предстои да бъде разширен периметърът на лицата с възможна съпричастност към деянието, както и разследване дали с незаконното оръжие е било извършено друго престъпление назад във времето.

Задържаният обвиняем е осъждан за грабеж и е изтърпявал условно наказание, настоящето деяние е извършено в срока на изпитание, за което предвиденото наказание от Наказателния кодекс е лишаване от свобода за срок от 2 до 8 години, отбеляза ръководителят на Районната прокуратура Тихомир Шабов.