О ранжев код за сняг е в сила за 3 области в страната за 10 януари, а за останалите 25 е обявен жълт код. Това сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Оранжев код е обявен за утре за Видин, Враца и Монтана, в които ще има валежи от сняг, интензивни в нощните и следобедните часове. Снежната покривка до полунощ ще се увеличи до 30-40 см, в близост до Дунав – до 15-20 см.

В областите Перник и София-град през предстоящата нощ се очаква да вали сняг и до сутринта снежната покривка да се увеличи до 15-17 см. Преди обяд валежът временно ще отслабне, но в следобедните часове отново ще се усили, към вечерта снегът ще премине в дъжд.

В областите Плевен, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра и Шумен ще духа до умерен вятър от изток-североизток и ще създава условия за виелици и навявания.

В областите Пазарджик, Пловдив, Смолян, Благоевград, Кюстендил, Варна и Добрич предупреждението е за интензивен дъжд и за сняг.

Жълт код за обилни валежи от дъжд ще бъде в сила за областите Бургас, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Хасково, Кърджали, където ще има значителни валежи от дъжд, които ще продължат и през нощта срещу понеделник, с количества за денонощието до 25 л/кв. м.

Зимата се завърна, какво е състоянието на пътищата

Какво ще бъде времето през януари

АПИ с важно предупреждение към шофьорите