П ътна полиция Пловдив проведе специализирана акция с с акцент осъществяване на контрол над водачите на автобуси, извършващи обществен превоз на пътници, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР в областния град.

Констатирани са 877 нарушения. Заснетите нарушения на скоростните режими са 530 броя.

Хванаха над 32 хил. с превишена скорост за 2 месеца

Проверените водачи на автобуси за обществен превоз на пътници от вътрешноградските и извънградските линии са 205 броя, като са установени 53 нарушения по ЗДвП, а едно от превозните пътни превозни средства – автобус от градски транспорт, временно е спряно от движение, поради констатирана техническа неизправност, изразяваащ се в нарушена цялост на предното обзорно стъкло. Съставени са 16 акта за установяване на административно нарушение и 23 глоби по фиш.

Един от шофьорите на автобуси е преминал на червен сигнал на светофарната уредба, а двама от шофиралите са използвали мобилен телефон по време на управление на превозното средство. 9 са актовете за неизползване на обезопасителен колан, а 5 от констатираните нарушения са за техническа неизправност. В 8 от случаите проверяващи се натъкнали на нередовни пътни документи, за което са съставени актове, а останалите санкции наложени на водачи са за други нарушения по ЗДвП.

Внимание, шофьори! Започва акция „Зима”

Съставени са и фишове на водачите на автобуси: 9 за неспазване на пътни знаци и извършване на неправилни маневри, 8 за неизползване на светлини и 6 броя за извършени други нарушения по ЗДвП. При извършените 607 броя проверки на водачи на МПС извън посочената категория са констатирани 824 нарушения. Бързо производство за шофиране след употреба на алкохол е образувано от служители на РУ Раковски. С техническо средство е отчетено, че водач управлява МПС с алкохолна концентрция от 2.14 промила. 

Три са съставените актове за неизползване на светлини, а 5 са санкционираните водачи за нередовни пътни документи.

КАТ с нова акция срещу нарушителите на пътя

Антирадарите – работят ли, защо се продават свободно в България

По време на проверките на територията на гр. Пловдив служители на сектор „Пътна полиция“ са установили шофьора а се движат със скорост над 100 км/ч в рамките на населено място, при максимално допустими 50 км/ч. На ул. „Пазарджишко шосе“ е заснет водач на МПС да се движи със скорост от 122 км/ч при разрешение от 50 км/ч.