Новият път към богатствотоИзминалата 2020 г. може да е била болезнена за много хора на планетата, но пък е позлатила някои други, макар и малцина – и то с нечувани темпове, става ясно от списъка на милиардерите по света на “Блумбърг”.

Някои от най-богатите хора на планетата контролират богатство на стойност, по-голяма от брутния вътрешен продукт на България.Интересно е, че сред първите по богатство са предимно компании, които се занимават с дигитални ресурси и нови технологии. Не със суровини и физически ресурси.

Светът около нас се променя удивително бързо и пандемията е ускорител на този процес – тя даде тласък на онлайн средата.

Тук има поука и за нас. Успешни в този нов свят явно ще са икономическите начинания, които залагат на дигитална грамотност, иновации, нови технологии.

Това означава освен другото, че ако искаме икономиката ни бързо да напредне и да привличаме много инвестиции, образователната ни система трябва да се фокусира върху подготовката на бъдещите участници на пазара на труда със знания и умения в тази посока.

Деница Раданова

Деница обича да пише за това което я вълнува и да споделя живота си в социалните мрежи.