А втомобилът, който Apple разработва, може да е не само електрически, но и автономен. Освен това може да е готов в рамките на 5 до 7 години, съобщава Bloomberg.

Apple подготвя нови видове устройства за тази година

В последствие пред CNBC говорител на автомобилния производител Hyundai Motor обяви, че двете компании водят преговори за потенциално партньорство. Той обаче уточнява, че Apple води дискусии с множество автомобилни производители и всичко е в ранна фаза, като няма взети решения.

Въпреки това новината се отрази положително на акциите на Hyundai, които скочиха с 20%. Apple е отказала коментар по темата.

Преди дни се появи информация, че американският ИТ гигант е възобновил работа по разработката на автомобил и иска да направи модел с изцяло електрическо задвижване. Първоначално се смяташе, че компанията се насочва към разработката на конкретни технологии, но не и на цяла кола.

Илон Мъск искал да продаде Tesla на Apple

Въпреки новата информация и големия ентусиазъм, един от популярните анализатори на Apple Минг-Чи Куо предупреждава пазара да не си създава твърде големи очаквания. В своя прогноза, той казва, че не би бил изненадан, ако предложението на Apple се появи чак през 2028 г. или дори по-късно.

Според източниците на Bloomberg, екипът на Apple, който работи по проекта, е малък, от няколкостотин души, но обхваща всички елементи от един автомобил. Бивши ръководители в Tesla също са привлечени да работят по колата на Apple.

Освен работа по електрическо задвижване, батерии и автономно управление, една от задачите на екипа е да преосмисли и автомобилния интериор като концепция и да бъде насочен към „бъдеще, в което хората се возят пасивно, а не управляват“ колата.

Екип на Apple работи и по процесори, които да се използват от колата. Толкова мащабна работа показва, че компанията е сериозна в намеренията си, но и че ще спази традицията да не бърза да пуска продук без да е напълно готова с него. А това означава още години работа.

Apple разработва собствен електрически автомобил

Apple представи 4 нови модела на iPhone, всички с 5G

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.