Георги Търновалийски: Изключването на Георги Гергов от БСП е тежко нарушение на Устава

     

Заради изключването пловдивски социалисти заявиха, че ще хвърлят оставки пред централата на БСП на „Позитано“.

Националният съвет на БСП има 5 дни да гласува, а вчера НС чрез преслиста на БСП, съобщи, че Георги Гергов е изключен от партията! Това не е факт! Те са събрани гласовете, но това не е факт, защото нямаме решение.

Това решение се взима в тежки нарушения на Устава, защото Гергов не може да бъде изключен като редови член от Националния съвет, защото той не е нейн член от 18 декември. Може да го изключи само основната партийна организация, в която той членува“, заяви още социалистът.

„Имаме право на жалба пред общопартийната контролно комисия и на съдебно обжалване, защото е нарушен Уставът, защото в проекторешението, по което все още се гласува, има много неточности и административни, и правни несъответствия. За това сме единни всички в пловдивската партийна организация – не сме разделени – тази позиция е подкрепена с единодушие и от Градският съвет и на Градската партийна конференция“, допълни политикът.

„Ние казахме, че ще си подадем оставките, защото сме много тежко обидени, нищо не беше консултирано с нас по този доклад за нарушения, това не е коментирано и представено пред Градската организация – не ни е дадена възможност да се защитим“, каза още той.  

Търновалийски посочи, че този доклад, в който е записано, че с поведението си Гергов уронва престижа на левицата и не работи за осигуряване на обществена подкрепа за политиките на партията, не е бил даден и на самия Гергов.

„Според мен Корнелия Нинова постъпва така, защото провдиската организация е независима и тя не може да я манипулира и защото Георги Гергов е консул на Руската федерация в Пловдив, това също оказва влияние. Геров всъщнос е направил много за партията, той не е червен олигарх, защото той никога не е бил в управление.“

Още по темата в звуковия файл.