900 лв. глоба за мъж, карал със 140 км/ч. на пътен възел "Диамант" на "Хемус"Водач на лек автомобил „Пежо“ със софийска регистрация ще бъде глобен с 900 лева, след като е засечен да шофира на 28 декември със 140 км/час на пътен възел „Диамант“ на автомагистрала „Хемус“, при ограничение от 60 км/час. Това съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР – Шумен, след обобщаване на резултатите от установените нарушения на скоростните режими между 23 декември 2020г. и 3 януари тази година.За превишение на скоростта на същото място със 71 км/час друг водач ще бъде глобен с 800 лева. Следващото най-сериозно нарушение на скоростните режими извън населено място, при ограничение 60 км/час, е на шофьор, управлявал автомобил със 129 км/час. На водача ще бъде издаден електронен фиш в размер на 750 лева.

В обедните часове на 28 декември е установен и водач на лек автомобил „Ауди“ с шуменска регистрация, който преминал по бул. „Симеон Велики“ в града с 89 км/час, при разрешени 50 км/час. За превишението на скоростта му е съставен електронен фиш, а глобата му е в размер на 400 лева. Същата глоба ще заплати и мъж от Шумен, който преминал с автомобила си по булеварда с 86 км/час.

Общо 895 нарушения на скоростните режими са установени от 23 декември 2020г. до 3 януари тази година от служители на сектор „Пътна полиция“, извършвали контрол на скоростта на територията на РУ- Шумен, уточняват от пресцентъра на ОД на МВР.

От 4 януари започна работата на Единен център за обработка на нарушенията към ГДНП. В първия етап от дейността му са включени пет областни дирекции на полицията, между които и ОД на МВР – Шумен. В центъра ще бъдат издавани електронните фишове по установени с технически средства нарушения на скоростта, допълват от пресцентъра на полицията.