Д-р Георги Миндов: Няма шанс да започне масово ваксиниране преди майВече има семейни гнезда на зараза, пикът ще е през февруари

Само 50 бройки ваксина е предоставена на софийските общопрактикуващи лекари, които са 773, обяви шефът на сдружението им Георги Миндов по Нова твОт втория транш не е получена нито една ваксина в София. Били в ДКЦ-та. „А ние си работим на първа линия“, допълни той, като добави, че вече е изкарал коронавируса.

Според него няма шанс да се започне масово ваксиниране преди месец май.

Вече има семейни гнезда на зараза, което е станало по Коледа. Пикът според него ще е началото на февруари, ако се оставят учениците. Учителите също е трябвало да бъдат сред първите ваксинирани.

„Трябваше да бъде обявена нулева година. Децата затлъстяха, децата оглупяха с дистанционното обучение. Имам дете в 6-и клас и го знам от личен опит“, допълни д-р Миндов.

„Да, имаме по-голяма смъртност. Най-обикновеното е, че плащаме данъка за това, което ни се размина през пролетта. Просто при нас втората вълна се явява първа. Починаха хора, които нямаха съпътстващи заболявания. Млади, спортисти. Пазете се хора“, завърши д-р Миндов по повод на статистиката, публикувана в „24 часа“.

Деница Раданова

Деница обича да пише за това което я вълнува и да споделя живота си в социалните мрежи.