Задържаха сина на жената, пребита до смърт в ХасковоПо разпореждане на Окръжна прокуратура – Хасково е привлечен като обвиняем Г.И. на 39 г. за това, че на 5 януари 2021 г. в гр. Хасково, чрез нанасяне на удари по лицето, ръцете и шията, и чрез притискане на краката и гръдния кош, умишлено умъртвил майка си – Х.И. на 74 години, бивш жител на гр. Хасково. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

На 5 януари 2021 г. в РУ – Хасково е получен сигнал за починала в дома си възрастна жена. Пристигналият на място полицейски екип установил, че по тялото на починалата има синини. Назначената аутопсия установила, че жертвата била със счупена дясна ключица, счупени ребра в ляво и дясно междуребрие, счупена подбедрица и множество хематоми по лицето и тялото. Причинените телесните увреждания на пострадалата били несъвместими с живота и са довели до смъртта й.По случая е образувано досъдебно производство, разследването по което се води от екип от разследващи полицаи и под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.

В хода на разследването е бил извършен оглед на местопроизшествието, иззети са веществени доказателства, разпитани са свидетели, и са били назначени ДНК и съдебномедицински експертизи.

Г.И. е бил задържан от органите на МВР за срок от 24 часа, а след това привличането му в качеството на обвиняем по отношение на същия е било постановено и задържането му за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Предстои Окръжна прокуратура – Хасково да внесе в съда искане за вземане на мярко за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия Г.И.

Деница Раданова

Деница обича да пише за това което я вълнува и да споделя живота си в социалните мрежи.