Би Би Си ще излъчва уроци за децата във Великобритания

Във Великобритания телевизията на Би Би Си ще излъчва уроци, за да помага на децата да бъдат в крак с училищния материал по време на новата карантина в страната.

Уроците ще могат да бъдат гледани по Втори канал на Би Би Си, CBBC (Детския канал на медията), както и онлайн.Излъчването на предаванията започва в понеделник и включва по три часа за децата в основните училища всеки ден от седмицата и най-малко по два часа за учениците в средното образование.

Учебните заведения бяха затворени за повечето деца в по-голямата част на Обединеното кралство като част от наложените по-строги мерки в борбата срещу Covid-19.

По време на първия локдаун миналата пролет имаше уроци онлайн, но не и по редовните телевизионни канали. Решението сега е взето заради загриженост, че семействата с по- ниски доходи може да имат затруднения в осигуряване на онлайн обучение за децата си. Премиерът Борис Джонсън определи плановете на Би Би Си като „фантастични“, а генералният директор на медията Тим Дейви изтъкна, че „образованието е от изключително важно значение“.