Потребителското доверие в Китай се нормализираПотреблението в Китай постепенно възвръща нормалните си нива с възстановяването на потребителското доверие, а политиките допълнително повишиха пазарните очаквания, съобщава Радио КитайОбемът на междубанковите транзакции с карти на UnionPay достигна 359,2 милиарда юана (55,6 милиарда долара) на Нова година, почти колкото миналата година, сочат данни на China UnionPay.

Провинции Хейлундзян, Шанси и Вътрешна Монголия се нареждат на челните места що се отнася до годишен ръст на потреблението в кетъринг индустрията на 1 януари. За споменатия период обемът на потреблението на пътнически и хотелски услуги се е увеличило повече от 10% в провинции Цинхай, Шандун и Джъдзян.

Ръстът на потреблението доведе до въвеждането на благоприятни политики на национално и местно равнище. Така например провинция Гуейджоу отпусна ваучери на стойност 90 милиона юана през декември, за да стимулира потреблението в туризма, автомобилната индустрия и битовата техника.

Експерти посочват, че ръстът на потреблението ще бъде огромна опора за бързото възстановяване на китайската икономика през тази година.

Деница Раданова

Деница обича да пише за това което я вълнува и да споделя живота си в социалните мрежи.