Повече класации на учени, не на плеймейткиВ последните десетилетия се изяви една категория професионалистки, наречени плеймейтки. Често ги виждаме на тв екрана, техните лустросани лица и тела се опитват да задават тона на световните и родните дела. Светски лъвици, както се казва, макар и в най-добрия случай с балкански мащаби, заедно с подобаващите им светски лъвове.

Всеки тийнейджър може да изрецитира без проблем имената на поне двайсетина от въпросните модели за подражание в съвременен вариант.В същото време български учени от световна величина работят далеч от камерите и телевизионните екрани, правят наука, и то рамо до рамо с колегите си от Европа и Америка. Както показва и класацията на един от най-престижните университети в света – Станфорд, САЩ. 

Малко или много са въпросните 12 учени от СУ “Св. Климент Охридски”, които са сред първите два процента от най-добрите учени в света? Със сигурност никак не са малко! И дано децата на България научат и техните имена, дано да има и такива, които ще тръгнат по техните стъпки. Защото там е истината. Няма нужда от други аргументи – експресната направа на ваксината срещу COVID-19 го доказа.

Деница Раданова

Деница обича да пише за това което я вълнува и да споделя живота си в социалните мрежи.