Марияна Николова: Таксите на самолетните компании не се променят засегаКъм този момент Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е взела временно решение нивата на таксите за самолетните компании да не се променят през настоящата година. Това заяви вицепремиерът Марияна Николова по време на телефонен разговор с министъра на външните работи и външноикономическите отношения на Унгария г-н Петер Сиярто.

По думите на вицепремиера унгарската авиокомпания Wizz Air има неоспорима роля и заслуга за популяризирането на България като целогодишна туристическа дестинация и за нарастването на входящия туризъм в страната ни. Ценим инвестициите на компанията у нас и ще продължим да бъдем нейни отговорни партньори, уточни министър Николова.От своя страна г-н Сиярто благодари на министър Николова за подкрепата.

Wizz Air смятат страната ни за много важен пункт в работата си и са насочили допълнителни активи и самолети към нея, което ще играе важна роля за възстановяването на туризма към България, уточни той. И изказа благодарностите си във връзка с отлагането на увеличението на летищните такси.

Двамата обсъдиха и ситуацията с кредитите на фирмите в туристическия бизнес и потвърдиха продължаване на сътрудничеството между двете страни и в бъдеще.

Деница Раданова

Деница обича да пише за това което я вълнува и да споделя живота си в социалните мрежи.