Гърция отваря детските градини и началните училища от 11 януари

В понеделник вечерта министърът на образованието на Гърция Ники Керамей официално обяви, че детските градини, началните и специалните училища в Гърция ще бъдат отворени от 11 януари, пише Kathimerini.

„Настоящите условия ни позволяват постепенно да започнем да отваряме нашите училища въз основа на препоръките на експертите“, каза Керамей. Детските градини и началните училища ще се отворят първи поради „специалните психо-емоционални нужди на нашите малки ученици“, каза тя.

Мерките за безопасност ще включват произволно тестване за ученици и учители, както и схема на разпределени часове за намаляване на смесването на класовете.

През следващите дни трябва да бъде преразгледано възобновяването на средните гимназии. Дистанционното обучение за тези ученици ще бъде възобновено на 8 януари.

Междувременно служители на министерството на образованието заявиха, че планират да намалят учебния материал, по който ще полагат изпити учениците от третата година на гимназията по време на националните изпити в края на годината.

Деница Раданова

Деница обича да пише за това което я вълнува и да споделя живота си в социалните мрежи.