Борил Соколов, „Българско лято“: При нас маски няма, Васил Божков е обединителят

Захванах се с този проект преди три месеца със своите съмнения. За това време не ми е сложена нито една дума в устата, не ми е наложено и нито едно мнение, включително и от Васил Божков“. Това каза пред БНР Борил Соколов, председател партия „Българско лято“

По думите му „Божков има енергия и харизма, която обединява хората“

„Той има своята роля, не е малка, за да започне този проект, промяната на България. Всички други са се маскирали, при нас маски няма, г-н Божков е обединителят, който дава насоката, в която да променим България в ползотворна посока. Насоката е в нас, българите, които сме се захванали с политическа партия „Българско лято“. Имаме екип от специалисти, който ще развие програмата“. 

В предаването „12+3“ Соколов допълни: 

Всеки може да бъде част от нашата партия… Дамата, която ще се грижи за темата за здравеопазването, има международен опит, с опит в здравни комисии, има и опит в България, не е била в партия, в ръководните ѝ органи. Скоро ще представим хората с техните визитки… Партията ни е за прогреса. Което не се случи през последните 30 години, ние ще го направим. Всички останали партии искат подмяна, а не промяна, ние се борим за промяна“. 

Интервюто с Борил Соколов можете да чуете в звуковия файл.