Гърция назначи гей за министър

Първият гей министър в Гърция стана Николас Ятроманолакис.

44-годишният политолог бе назначен на поста при рокадите в правителството, които направи премиера Мицотакис днес, и повишен от генерален секретар  до заместник-министър на съвременната култура.

4940047

4940050
Снимки от посещението на Николас Ятроманолакис на изложбата на 60-ия фестивал в Солун като генерален секретар на Министерството на културата

Николас Ятроманолакис е роден през 1975 г. в Атина, където е израснал. Син е на писателя и академик Йорго Ятроманолакис и академикът Рена Леканиду. Завършил е бакалавърска степен по политически науки и международни отношения в  Университета за социални и политически науки „Пантеон“ в Атина и магистърска степен по публична политика (MPP) от Държавното училище „Джон Ф. Кенеди“ към Харвардския университет в САЩ.

Той открито е декларирал своята хомосексуална самоличност, докато всъщност преди няколко месеца в публикация във Фейсбук писа за инцидент, който преживя при първата си работа в Гърция, когато е поставен под въпрос факта, дали е подходящ като управляващ за управление на криза поради сексуалните си предпочитания.

Деница Раданова

Деница обича да пише за това което я вълнува и да споделя живота си в социалните мрежи.