Борисов уверен, че успешно се справяме с Covid кризата

Премиерът Бойко Борисов изрази увереност, че страната ни се справя успешно с Covid кризата и след като ваксинацията приключи, икономиката отново ще заработи на пълни обороти.

Борисов каза това във Варна, където посети предприятие и разгледа изграждането на рибарско пристанище.

„Ще минат месеци и ще се окаже, че България най-правилно е управлявала финансите, икономиката и здравните мерки по време на кризата“, отбеляза Борисов, цитиран от правителствена пресслужба.

Той посочи, че за разлика от първата вълна на пандемията от Covid-19 през март 2020 г.,  когато светът не знаеше пред какво се изправя, днес българските лекари успешно се справят със заболяването, оздравелите пациенти са в пъти повече от новозаболелите, а с поставянето на ваксината срещу новия вирус се доближаваме до възвръщането на нормалния ритъм на живот.

„Днес пристигнаха още 25 000 ваксини, децата се върнаха в училище, влизаме в новата година с най-ниския дефицит и с най-ниския външен дълг в Европа. Така че с повече оптимизъм, ваксиниране и всички заедно – хората, бизнесът и държавата, ще се справим с пандемията“, заяви още министър-председателят.