Полицията в Лондон арестува протестиращи срещу ограниченията заради коронавируса

Британската полиция извърши арести в централен Лондон по време на протести срещу строгите ограничения заради коронавируса в ден, в който беше отчетен нов рекорд с близо 58 000 хиляди заразени.

Около 200-300 души се събраха в лондонския Хайд парк, който е в най-високата четвърта степен на местна карантина, което означава, че повече от двама души не могат да се събират на открито. Арестувани са 17 души за нарушаване на обществения ред. Групировката, организирала протеста, призова хората „да прекарват времето си тези, които обичат“.

В същото време болниците във Великобритания бяха предупредени да се подготвят за същото изпитание, на което е подложено в момента националното здравеопазване в Лондон и Югоизточна Англия, защото върлуващият там нов щам на вируса настъпва в цялата страна.

За последното денонощие бяха регистрирани рекордните 57 725 заразени, смъртните случаи са 445. От началото на пандемията са починали 74 570 души от вируса. Броят на пациентите с Ковид-19 в болници надхвърля този по време пика на първата вълна на пандемията.