Дни преди да узнае, че е с коронавирус, Глория била на участие в ПловдивОбластният управител на Пловдив Дани Каназирева коментира, че здравните власти ще се заемат със случая, а ден преди участието на певицата – в хотела е имало проверка

Денят е 25 декември, а мястото – луксозен спа хотел край Пловдив. От кадри в социалните мрежи се вижда, че въпреки забраните за празнични програми, в ресторанта на хотела има празненство, а главно действащо лице е фолк певицата Глория, предава Bulgaria On Air.Дансингът е пълен, а дистанцията – скъсена, показват кадрите. Само седмица след участието си, Глория обяви сама в социалните мрежи, че е заразена с COVID–19.

Областният управител на Пловдив Дани Каназирева коментира пред Bulgaria On Air, че здравните власти ще се заемат със случая, а ден преди участието на певицата – в хотела е имало проверка.

„Искам да отбележа, че още на 24 декември е направена проверка, дадени са предписания за спазване на заповедта на министъра, относно работното време и възможния капацитет. Оттук нататък РЗИ следва да проучи контактните лица, но за спокойствие и на хората от персонала, както и на самите жители на самото място, ще изискваме списък на клиентите, и ще се предприемат необходимите действия“, допълни Дани Каназирева.

От хотела обясниха, че ще коментират случая в първия работен ден от годината. Говорителят на фолк певицата Глория също отказа да коментира случая.

Деница Раданова

Деница обича да пише за това което я вълнува и да споделя живота си в социалните мрежи.