Болшунов най-бърз в преследването във Вал Мюстер

Защитаващият титлата си в „Тур дьо ски“ Александър Болшунов (Русия) финишира пръв в преследването на 15 километра свободен стил от третия кръг на 15-ото издание на най-престижната верига по ски-бягане.

24-годишният Болшунов триумфира в швейцарския зимен курорт Вал Мюстер с време 32:11.1 минути, за да запише четвъртата си победа за сезона и 19-а в кариерата си за Световната купа. Той стартира с минута аванс пред сънародника си Артьом Малцев след първите две състезания в „Тур дьо ски“ през този сезон и не позволи преднината му да бъде съкратена съществено, след като записа пети резултат за деня.

Малцев завърши втори на 53.7 секунди след трето време в днешното състезание. Трети в преследването се нареди Морис Манифика (Франция) на 1.07 минута, а четвърти на 1:10.7 секунди завърши Денис Спицов (Русия), който беше най-бърз за деня и прогресира от десетото място.

Болшунов води във веригата с общо време 1:08:30 час след три от планираните осем състезания. Малцев е втори на 53 секунди, а Манифика е трети на 1.07 минути.

Норвежките състезатели пропускат „Тур дьо ски“ през тази година от съображения за сигурност заради пандемията от коронавирус, което прави Болшунов абсолютен фаворит за титлата.